Greatest Kılavuzu yangın kapısı için

Wiki Article

Fakat, yangın bapsı vandözları beyninde yükselmek değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, şayan fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, diğerleri şiddetli fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten daha koca mukavemet ve korozyona metanet katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı inşaında yeğleme edilen bir malzemedir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bu kapılar yapı taşı olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan başlamak üzere dü gruba ayrılır.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) temel amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide gestaltlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki duman, yangın, gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu menfi koşulların özge katlara geçişini dikilmek veya olası başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir puan da, nitelikli bir yangın kapısının elan ali bir fiyatla satın hileınmasının uzun vadede elan kazançlı olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın sırasında daha uzun müddet dayanır ve daha azca tamirat gerektirir.

Çıkış mesafelerinin kapıdan tuzakındığı çatı yararlanma sınıflarında, bir koridor yürekindeki 2 yangın merdiveni arasındaki mesafe, evetğmurlama sistemi olmayan yapılarda koridor uzunluğunun yarısından ve yağmurlama sistemi olan dokumalarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olamaz.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan dokumalabilmekle yan yana daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asliye nedeni vaziyet yitirilmesine öz vermemesi ve daha azca maliyetle aksiyonin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Binanın muayyen bölümlerini veya tümnı saran yangınlarda yangın kapılardan kaçış olanakı Yangın Kapısı teşhisyan yangın merdivenleri bugüne kadar birgani kişinin yaşamını kurtarmıştır.

Müstacel çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Sahanlığın en az ferahliği ve uzunluğu, merdivenin rahatliğinden az mümteni. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yüzıcı malzeme sineermeyen ve üstıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, yanıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri özge kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi bünyelmayabilir.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları konusunda tüketicileri ihtaryor ve akla yatkın fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Report this wiki page